marți, 20 iulie 2010

Bucătăria Italiană

Așa s-a întâmplat ca am avut ocazia sa încerc bucătăria italiană și să ma mir de fiecare dată cât de gustos, delicios, impresionant ..(și caracteristicile continuă..) poate fi un anumit fel de mâncare. Aceleași paste, care când le prepar eu acasă mi se par doar o mâncare ce se gătește repede, mă impresionează de fiece dată ce le gust. Apropos, cică secretul lor ar fi în sosul specific fiecărui fel de paste, dar mai e ceva: oamenii de aici (Italia unde sunt acum) zic că pentru paste se folosește un alt soi de bob de grâu. Grâul cu bob tare, care ar fi mai greu de cultivat, însă dăruie un gust specific și mi se pare mie ca ar fi și mai sănătos. Acest soi de grâu se folosește și la prepararea pizzei (renumita pizza italiană ) - de aceea probabil aici pizza pe blat subțire e mai gustoasă decât cea gustată în alte locuri ale lumii (nu prea multe , dar totuși.. ).
Când mă voi întoarce în țară voi încerca să verific vreun restaurant italian din Chișinău ca să văd dacă este el într-adevăr aproape de cele de aici, în speranța de a împarți impresiile cu cineva apropiat. Pun și niște poze făcute atunci când nu eram foarte flămând și am găsit timp sa fotografiez mâncarea :).

3 comentarii:

Anonim spunea...

cum zice Nicolae Palade - Gustosenii!
Restaurantul Carmelo - de pe str. V.Micle stil italian ;)

Ion Galoi spunea...

Heh - merci pentru informatie ;)

Таня spunea...

а такие порции огромные :)))

Trimiteți un comentariu